AFYONKARAHİSAR / BAŞMAKÇI - Akkeçili Ortaokulu

Tem

8.sınıfı bitiren öğrencilerimiz 14-24 Temmuz 2017 tarihleri arasında tercihlerini yapıp okul müdürlüğüne onaylatacaklar.11 Ağustos 2017 tarhinde yerleştirme sonuçları açıklanacak.

Tem

TEOG

Mrt

2017 Yılı Bursluluk Sınavları Başvuru ve Uygulama E-kılavuzu yayımlandı.Başvurular 20 Mart-14 Nisan tarihleri arasında okul müdürlüğüne yapılacaktır.

Mrt

Bu yarışma ile ükemizin geleceği olan çocukların sanal ortamdaki veya televizyonlardaki kültürümüze ve inancımıza ters düşen sahte yabancı kahramanlar yerine kendi kültürümüzü ve inancımızı en iyi şekilde temsil eden kahramanlarımızı öğrenmelerini, ülkemiz genelinde unutulmaya yüz tutmuş yöresel hikâye, masal, destan ve efsanelerin kitaplaştırılarak kalıcı hale getirilmesi tekrar kültürümüze kazandırılmasını, çocuklarımıza, geçmişini ve kendi öz kültürünü öğrenmeye ve yaşatmaya özendirme, uzun kış gecelerinde masalın ve hikâyenin yerini alan televizyon ve internetten çocuklarımızı kurtarıp tekrar geçmişiyle ilgili hikâyeler, masallar, destanlar ve efsaneler dinlemesinin sağlanması, artık fazla danışılmayan dedelerimiz ve ninelerimize anılarını anlatma fırsatı verilmesi ve onların mutluluklarının sağlanması yarışma sonucunda toplanan eserlerin “Kuşaktan Kuşağa Anadolu” isimli kitabın basımı ile okullarda ve evlerimizdeki kitaplıklarda yerini alması amaçlanmaktadır. Yarışma şartnamesi ile İl MEM yazısı,Bakanlık yazı ve Oluru ektedir.

Yöresel Masal, Hikaye, ve Destan yazma Yarışmamızın sonucu belli oldu