Tarihçemiz

Tarihçemiz

14.10.2017 1962

                                                                        OKULUN TARİHÇESİ

 

           

  Köyümüzde ilköğretim okulu 1956 yılında açılmıştır. Okul binasını köy halkı kendi imkanlarıyla yapmıştır. Bu binada eğitim öğretim 1976 yılına kadar sürmüştür. 1976 yılında devlet ve köylü işbirliği ile eski binadan ayrı yine köy tüzel kişiliğine ait  bir arsaya iki derslikli betonarme bir bina daha yapılmıştır. Bu binada da eğitim öğretim 1997 yılına kadar sürmüştür.1997 yılında ilk yapılan köylünün yaptırdığı yıkılmış bina arsasıyla satılmış  bedeli köylü ve devlet katkısıyla 6 derslikli yeni ilköğretim okulu yaptırılmıştır.Okulumuz 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Akkeçili İlkokulu ve Akkeçili Ortaokulu olarak ayrılmış,  yeni bina Ortaokul olarak eğitime devam etmiş,2018 yılında da yeni ilkokul binası hizmete açılmıştır.

    Ortaokul Bünyesinde  1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı odası, 1 Öğretmenler odası,  Z- Kütüphane, Akıllı tahta sistem odası ve 4 adet sınıf mevcuttur. 

 

 

 

                                                          AKKEÇİLİ   KÖYÜNÜN   TARİHÇESİ

                 Köy halkı aslen Horzum yörüklerindendir.Horasan'dan bugünkü Kayseri'nin Develi çevresine yerleştikleri oradan da tahminen 1885-1886 yıllarında göçebe halinde şimdiki bulunduğumuz çevrede AKKEÇİLi YATAĞI adıyla anılan bugünkü yere çadırlar halinde yerleştikleri, 303 kuraklıkla anılan kuraklık devresinde Emirdağ çevresindeki Kumalar yaylasına göçtükleri ve kısa bir aradan sonra da yine eski şimdiki yerlerine geldikleri  bilinmektedir.1914 yılında çıkan seferberlikte erkeklerin askere gitmeleri ve ellerindeki taşıma aracı olan develerin de savaşta kullanılmak üzere  devlete verilmesinden  sonra Akkeçili Yatağı adıyla anılan bu yerde AKKEÇİLİ OBASI olarak kalmıştır. İsmini de böyle almıştır.

               Çevreye göre en son gelen göçebe obasından olmaları nedeniyle dar bir araziye sahip olabilmişlerdir.

               Çevresinde Frikyalılar'dan kalma mezar taşlarına rastlanır.

               Ekonomisi, sayısı 250 bini bulan yumurta tavukçuluğu ve 2000 den fazla büyükbaş  hayvancılığa dayanır.